Skip to content

Hovrätt fastställer sexårigt fängelsestraff för människohandel

Björn Sandin
Björn Sandin

Tingsrätten dömde åtta personer för att ha sålt prostituerade kvinnor från Afrika på olika orter i Sverige under åren 2008-2010. Hovrätten fastställer nu domslutet i fråga om skuld och påföljd för den huvudansvariga i härvan.

Huvudgärningsmannen döms därmed till sex års fängelse för människohandel. Hovrätten finner att en kvinna som i tingsrätten dömts till  två års fängelse för medhjälp till människohandel även ska dömas för koppleri. Påföljden om två års fängelse står dock fast.

Vidare skärper hovrätten straffet till ett år och sex månaders fängelse för en av de koppleriåtalade. Därtill ändrar bland annat domstolen brottsrubriceringen till medhjälp till människohandel och påföljden till ett års fängelse för en person som enligt tingsrätten gjort sig skyldig till koppleri.

Hovrätten sänker också skadeståndet till de två målsägandena från 300 000 till 250 000 kronor vardera.

Målsägandena företräddes av Ewa Lilliesköld och Karin Gyllenring, de tilltalade av Jonas Carlsson, Björn Sandin, Bo Larsson, Fredrik Ehrnford och Jonas Tamm.

 

 

 

Bild: Scanpix

  • Alt-texten
    Blendow Lexnova

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt