Skip to content

RO fäller vilseledande tandvårdsreklam

Reklamombudsmannen, RO, fäller tandkliniken A Dental för vilseledande priser i sin tandvårdsreklam riktad mot studenter.

På sin hemsida utlovade tandkliniken A Dental undersökning, röntgen och polering för studenter till priset av 198 kronor. Det faktiska priset blir dock 498 kronor eftersom patienten även måste lägga till sitt tandvårdsbidrag på 300 kronor.

I ett pressmeddelande skriver RO:

"Då det faktiska priset för undersökningen därmed är högre än det pris som anges på webbsidan så finner Reklamombudsmannen att reklamen är vilseledande och i strid mot artikel 5 i ICC:s regler", enligt Dagens Media.

  • Anna Persson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt