Skip to content

Överföringen av Aspis Livs försäkrade till Movestic är slutförd

Sedan Finansinspektionen lämnat sitt godkännande till att Movestic (tidigare Moderna Försäkringar Liv) tar över samtliga försäkringstagare som fanns kvar i Aspis Liv har parterna idag slutfört överlåtelsen. Det betyder att de försäkrade som är sjuka nu får sina framtida försäkringsersättningar säkrade av Movestic.

Aspis Livs likvidator Peter Morawetz säger;

– Vi är enormt glada över att de sjuka personer som med all rätt har känt ovisshet om sina framtida försäkringsersättningar nu kan känna sig trygga. Vi har därmed slutfört det uppdrag som vi som likvidatorer i första hand har, nämligen att tillvarata de försäkrades intressen.

Movestics verkställande direktör Mikael Claesson säger:

– Det är mycket glädjande att presentera en slutlig uppgörelse avseende de försäkringstagare som hade pågående utbetalningar av sjukersättning från Aspis Liv. Uppgörelsen innebär att Movestic övertar betalningsansvaret för dessa utbetalningar. 

Aspis Livs koncession återkallades av Finansinspektionen i november 2009 efter att pengar försvunnit ur bolaget. Detta är en åtgärd som inte tidigare har vidtagits på den svenska försäkringsmarknaden. Aspis Liv försattes sedan i likvidation i februari 2010.

Advokaterna Peter Morawetz och Robert Wikholm på Vinge fick uppdraget att vara likvidatorer i bolaget. Sedan dess har de arbetat intensivt med att rädda så mycket pengar som möjligt till försäkringstagarna i Aspis Liv. Helt nyligen har de lyckats få tillbaka så mycket pengar att det täcker de utfästelser som Aspis Liv har gentemot de försäkrade som är sjuka. Därmed övertar Movestic de resterande försäkringstagarna.

Transaktionen har nu godkänts av Finansinspektionens och försäkringarna har denna dag övergått till Movestic.

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt