Skip to content

Sjukt barn ger rätt till avräkning av semesterdagar

En behandlingsassistent ville avbryta sin semester för att istället vara ledig med föräldrapenning. Arbetsdomstolen ger nu kvinnan rätt.

En kvinna var anställd som behandlingsassistent i en kommun mellan augusti 2002 och december 2008. I juli 2007 önskade kvinnan avbryta sin semester för att under fyra dagar istället vara ledig med tillfällig föräldrapenning eftersom hennes barn var sjukt. Kommunen lät dock inte kvinnan räkna av dagarna från semestern.

Arbetsdomstolen, AD, finner nu att vägran att tillmötesgå kvinnans begäran innebär att hon inte kunnat utnyttja fyra semesterdagar för det avsedda ändamålet, nämligen rekreation, och förpliktigar kommunen att betala kvinnan 30 000 kronor i skadestånd.

red@dagensjuridik.se

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt