Skip to content

"Skrivandet ger mig energi"

Chefsjuristen Anna Bovaller släpper sin andra deckare inom loppet av nio månader.

I augusti gavs  Anna Bovallers debutdeckare Svinajakten ut. Redan till påsk publiceras uppföljaren Svärmaren.

- ”Måste det gå så snabbt? Kunde hon inte vänta lite?” kanske någon tycker. Men jag blev antagen för ganska länge sedan. Förlaget har långa produktionstiden, därför hann jag skriva klart uppföljaren. Det tar tid för mig att skriva, men det känns inte tungt. Skrivandet är en drivkraft, det ger mig energi, kommenterar Anna Bovaller.

Böckerna ingår i en serie om Petra Wester, delägare på en affärsjuridisk byrå i Stockholm. En bra miljö för en deckarserie, konstaterar hon. Hon känner miljön väl. Under 1990-tal jobbade hon på Dahlman & Magnusson, som numera har gått upp i MAQS. Men böckernas fokus ligger inte på byrålivet.

- Jag skriver pusseldeckare. Utifrån vilka ärenden som kan tänkas komma in så kan man spåna fram kriminalhistorier.

Ett göteborgskt fotbollslag spelar en annan nyckelroll.

- Det är en fiktiv allsvensk klubb, Gamlestadens IF. Jag vill spåna fram en känsla av Göteborg och har dragit in en del fotbollsproblematik i historien.
Anna Bovaller är chefsjurist på Luftfartsverket. Bilresorna mellan hemmet i Stockholm och jobbet i Norrköping har inspirerat.

- Det har kommit mycket kreativitet ut ur de tidiga morgnarna i bilen. Det är viktigt med tystnad, radion får inte stå på. Då har jag funderat mycket på intriger och löst många problem med texterna.

 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt