Skip to content

Vin & Sprit fälls i Marknadsdomstolen

V&S Vin och Sprit fälls för att ha placerat en banderoll med reklam för Explorer Vodka vid entrén till en restaurang. Enligt Marknadsdomstolen var reklamen uppsökande på ett sätt som strider mot alkohollagens krav på måttfullhet.

Den tre meter höga och en meter breda banderollen placerades utomhus vid restaurangens entré i samband med en "temakväll" för Explorer Vodka som anordnades dagen före julafton.

Konsumentombudsmannen har yrkat att Marknadsdomstolen ska förbjuda marknadsföring med hjälp av banderollen, samt med hjälp av en luva som enligt KO delats ut till konsumenter inne på restaurangen.

Restaurangen var vid tillfället öppen för allmänheten. Marknadsdomstolen finner att marknadsföringen strider mot måttfullhetskravet och mot god marknadsföringssed. Domstolen förbjuder marknadsföringen och andra liknande framställningar vid vite om 750 000 kronor.

Marknadsdomstolen anser dock inte att det visats på vilket sätt och i vilken omfattning luvan förkommit inne på restaurangen, och avslår yrkandet i den delen.

Fredrik Olsson
fredrik.olsson@dagensjuridik.se

 

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt