Skip to content

Schürrer anklagar åklagare för inkompetens

Hovrätten fastställde tidigare i år domen mot Christine Schürrer, som i tingsrätten dömdes till livstids fängelse för morden i Arboga. Nu anklagar hon åklagaren för inkompetens och domarna för jäv. Läs hela texten här.

Schürrer efterfrågar i en skrivelse till justitiekansler Göran Lambertz bättre kontroll av domstolarnas verksamhet. Hon anför att hon bevittnat jäviga domare som följer sin egen övertygelse, och anser att domare behöver utbildas noggrannare. Hon skriver också att åklagaren är inkompetent: 

"Till det kommer också en inkompetent åklagare, som allvarligt har sagt i en häktesförhandling att hon behöver inte vänta på DNA-resultaten för att börja med processen".

Skriften är ett svar på en artikel Göran Lambertz skrev i Dagens Nyheter kort innan tingsrättens dom. Schürrer avslutar skiften med att JK i sin artikel beskriver ett ”drömtillstånd” och att Sverige inte är någon rättsstat:

”Att komma i närheten av de optimala förhållandena är många förändringar nödvändigt som garanterar rättssäkerhet. Jag kan bara konstatera att det kommer att bli en lång väg för Sverige att skaffa dessa förhållanden, så att man kan kalla sig med rätta ”rättstat”.”

Christine Schürrer dömdes i oktober för morden på två barn samt för mordförsök på barnens mor. Hovrättens dom från februari i år har överklagats till Högsta domstolen. Enligt Schürrers försvarare Per-Ingvar Ekblad är bevisningen mot Schürrer otillräcklig.

Läs hela texten här.

Fredrik Olsson

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt