Skip to content

Domstol ska pigga upp stadsdel

En ny domstolsbyggnad är en del av utvecklingen av området mellan de två Ulleviarenorna i Göteborg. Projektet kommer att sätta igång snarast och omfattar nybyggnad av en åtta våningar hög fastighet.

NCC har i nära samarbete med Domstolsverket och Vasakronan arbetat fram en lösning för samlokalisering av Göteborgs tingsrätt, nuvarande Mölndals tingsrätt samt hyres- och arrendenämnden. Domstolsbyggnaden är en del i utvecklingen av området mellan de två Ulleviarenorna i Göteborg. Polishusets utbyggnad kommer via gångar under mark att byggas ihop med tingsrätten. Även en ny byggnad för Kriminalvården samt två kontorshus planeras inom området.

Vasakronan och NCC utnyttjar en gemensamt ägd byggrätt i nära anslutning till Polishuset i Göteborg på cirka 16 500 kvadratmeter. Ett hyreskontrakt med Domstolsverket är tecknat för hela fastigheten i etapp 1 och löper på 25 år.

- De nya offentliga byggnaderna kommer att göra stadsdelen mer levande. Tidigare präglades området av en stor parkeringsplats, säger Manne Aronsson, t f regionchef Väst, på NCC Property Development i en kommentar.

Domstolverket får tillträde till de nya lokalerna i september 2009. Hyresavtalet godkändes av regeringen den 30 augusti 2007.

Nina Radojkovic

Tipsa via e-post

Ange flera adresser på olika rader eller separera dem med kommatecken.

Vill du verkligen anmäla denna kommentar som olämplig?

Anmäl Avbryt